Muzica mișcă oameni, MadPiano case study – Venirea vinilurilor e inevitabilă – Stories of the Hub –

Sa spunem ceva despre sunet? Sa înțelegem că muzica are parcă o fundație în structura umană? Acorduri și note, mixuri sau un amalgam de sunete, muzica e peste tot și a devenit un element cheie în viața noastră. Deși există o multitudine de stiluri muzicale, culturi de acordaj și o groază de influențe faptul că muzica ne domină viața, voit ori nu, credem că fără ea lumea s-ar opri în loc.

Fiecare dintre noi înțelege muzica la nivel personal. Poate că asta-i și marea magie a muzicii. E un lucru personal, e o percepție proprie pe care nu o poate avea nimeni altcineva in afară de tine. Unicitate? Da, muzica are elemente de unicitate în structura ei, iar asta o face ceva de neprețuit.

Ne-am dorit să descoperim cum înțeleg și alți oameni muzica. Așa că, am stat de vorbă cu Bogdan Dumitriu, fondator, proprietar, maestru muzical la MadPiano.

Ce e MadPiano? În primul rând colegi de #Hub cu noi și în al doilea rând descoperiți mai jos un interviu realizat cu Bogdan. Sus volumul, atenție la cuvinte!

Manasia Hub: Muzica are căi ciudate de a intrat în viața oamenilor. Cu MadPiano cum s-a întamplat morfoza muzicală?

Bogdan Dumitriu: Muzica este în viața mea de când eram puști, dar pot spune că a căpătat altă dimensiune din momentul venirii mele la facultate în București. Muzica a fost criteriul  prin care am întâlnit mare parte din prieteni și elementul principal de atracție pentru ieșirile în oraș. Muzica poate fi un ghid bun spre sfera ta de interes într-un oraș efervescent și plin de evenimente culturale ca Bucureștiul.

MadPiano a aparut în urmă cu aproximativ 5 ani când am luat decizia să mă implic activ în scena autohtonă de muzică underground, decizia fiind clar legată de ascensiunea artiștilor și a producătorilor români pe zona electronică.

Manasia Hub: De unde pasiunea pentru partea de viniluri?

Bogdan Dumitriu: Am trecut prin toate formatele de muzica, de la vinilurile vechi ale familiei, la casetele înregistrate acasă pentru prietenii din cartier, la colecția de CD-uri originale și înapoi la noul val de muzică pe vinil.

It’s just music!

Manasia Hub: MadPiano a devenit un punct de interes major pentru cei din sfera voastră de activitate. Cum ai construit identitatea MadPiano?

Bogdan Dumitriu: Identitatea a fost construită pas cu pas în jurul vinilului și a evoluției scenei electronice din România

Manasia Hub: De unde vine inspirația pentru MadPiano atunci când planifici evenimente sau proiecte?

Bogdan Dumitriu: Inspirația vine din pură pasiune, de multe ori având ca punct de plecare sprijinirea și promovarea unor artiști locali cu care avem proiecte sau ne leagă vechi prietenii.

Manasia Hub: Crezi că vinilul va avea un come back din ce în ce mai sesizabil?

Bogdan Dumitriu: Comeback-ul vinilului este deja remarcabil…ceva ce aduce fericire oamenilor nu are cum să se piardă indiferent de noile tehnologii și invenții în materie. Vinilul se adresează pasionaților, audiofililor, colecționarilor sau pur și simplu petrecareților care vor să marcheze un moment fericit din viața lor. Aici mă refer la cei care au trăit deja ceva memorabil la evenimente și apoi regăsesc sound-ul sau track-ul lor preferat pe vinil. E normal să vrei, să păstrezi momentele astea într-o colecție de viniluri, ca un album de amintiri care te definește.

Manasia Hub: Cum ai ajuns în Manasia Hub?

Bogdan Dumitriu: La Manasia Hub am fost invitat de un membru al Hub-ului, perioada fiind numai bună deoarece căutam un alt spațiu pentru magazinul de viniluri. În aceeași zi, după întâlnire, am adus toate vinilurile MadPiano în noul spațiu.

Manasia Hub: Cum ai putea descrie sinergia din Manasia Hub, ce fel de oameni și ce atmosferă ai întâlnit aici?

Bogdan Dumitriu: Pot zice că MadPiano s-a integrat perfect în peisajul Manasia având în vedere că este un spațiu creativ cu oameni de tot felul, care au depășit de mult barierele etnice, politice sau culturale. Zic cu mâna pe inimă că la Manasia Hub poți să fi exact așa cum ești, fără restricții și fără prejudecățile celorlalți.

Manasia Hub: Ce planuri are MadPaino pentru anul acesta?

Bogdan Dumitriu: Tocmai am sărbătorit 5 ani de MadPiano printr-un eveniment aniversar la Club Eden, cu artiști locali care sprijină fenomenul vinilistic și cu un invitat special din Milano, Italia din zona colecționarilor fiind și un vechi prieten al magazinului.

Pe parcursul anului ne-am propus să participăm la cât mai multe târguri de vinil din București și din țară, formându-se deja o cumunitate frumoasă în spatele lor. Avem programate câteva târguri de viniluri și la Manasia, anul trecut lumea răspunzând foarte bine la astfel de evenimente, aducând împreună mai mulți expozanți și colecționari din țară care se întalnesc cu un public, tot mai matur, pasionat de vinil.

Manasia Hub: Care ar fi muzica perfectă pentru orice ocazie și de ce?

Bogdan Dumitriu: Nu există muzică perfectă pentru orice ocazie, dar fiecare piesă sau sunet vor avea ocazia să fie perfecte într-o anumită conjunctură de timp și spațiu.

One thought on “Muzica mișcă oameni, MadPiano case study – Venirea vinilurilor e inevitabilă – Stories of the Hub –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *